Det kan være svært at beslutte sig for, hvornår man skal skifte til workstations og hvornår man blot skal holde sig til en almindelig PC. Hvis du på nuværende tidspunkt står overfor dette valg, kan du læse med her i artiklen, hvor vi vil introducere dig for workstations og fortælle dig nærmere om, hvilke medarbejdere har brug for workstations samt hvornår.

Hvad er workstations?

De fleste stiller spørgsmålstegn ved, hvad der adskiller en workstation fra en almindelig PC. En workstation er en PC, som har ISV certificeringer. ISV står for Independent Software Vendor og disse certificeringer bliver givet af diverse store software firmaer såsom Adobe, Autodesk og lignende.

ISV certificeringerne bliver givet, når producenterne bag de store softwares har sikret sig, at de store software-programmer kan køre problemfrit på pågældende PC model. Når ISV certificeringerne er givet, må en PC kaldes for en “workstation”.

Mange folk, som arbejder med tungere softwares, har selvfølgelig brug for PC maskiner, som kan håndtere disse specifikke softwares. Ellers kan der hurtigt opstå gnidninger i arbejdet og arbejdsflowet. Det kan være til gene for både medarbejdere og virksomheder. Man kan stadig tilslutte flere skærme til en workstation, hvis der er behov for større eller ekstra skærme, når arbejdsopgaver skal udføres.

Hvornår skal man vælge en workstation?

Man skal vælge workstations, hvis man føler, at man bruger lang tid på at vente på, at applikationen og softwaren bliver færdig med opgaven. Ofte oplever mange IT medarbejdere, at dette kan være et stort problem. IT medarbejdere arbejder nemlig oftest i softwares, som er tungere og har brug for større support fra PC maskinen, for at køre problemfrit.

Det kan også være relevant at udføre arbejdsopgaverne via en workstation, hvis vedkommende ofte arbejder i store databaser, store excelark, redigeringsprogrammer og lignende. Der er højst sandsynligt en masse tid at spare for medarbejderen, som arbejder med disse opgaver, hvis vedkommende endnu ikke har en workstation.

Bærbare workstations: Fleksibilitet

Mange forveksler ofte en workstation med en gammeldags stationær computer, fordi ordet “station” er i navnet på maskinen. En workstation kan også være mobil i form af en bærbar computer, hvilket kan være til stor gavn for eksempelvis den hybride arbejdsplads. Overvej om mobile workstations er relevante for arbejdspladsen – og spørg dine medarbejdere, hvad de foretrækker.

Hvis medarbejderne pendler til og fra arbejde, kan det også være en god idé med en mobil workstation. Mange vil nemlig gerne fortsætte arbejdet fra toget – eller starte dagen tidligt med at åbne computeren allerede på vej til arbejde.

Derfor har din IT medarbejder brug for en workstation

Derfor har din IT medarbejder brug for en workstation