Har du noget på hjertet, og drømmer du om at oprette en hjemmeside eller en blog? Blogging er de seneste par år blevet et erhverv, som er vokset enormt meget på kort tid. Det har i mange år været populært at oprette hjemmesider eller blogs, men det er først de seneste år, at det er blevet muligt at gøre blogging til et erhverv. Hvis du drømmer om at oprette en blog eller en hjemmeside, så får du her en guide til, hvordan du bruger WordPress til at udleve din drøm.

WordPress; hvad er det?


Den letteste måde at forklare, hvad WordPress er, er sådan: WordPress er den letteste måde at oprette en blog eller en hjemmeside på. WordPress er et management system, som styrer mere end 34% af alle websider på internettet. Det gode ved WordPress er, at enhver kan bruge WordPress-softwaren gratis til at oprette en hjemmeside eller blog.

WordPress systemet gør det ekstra nemt for dig som bruger at administrere vigtige aspekter af dit website, uden at det kræver en mase viden indenfor programmering. Som blogger eller hjemmeside-indehaver er det naturligvis vigtigt, at man selv har mulighed for at administrere ens indhold, det er trods alt indholdet, der er det vigtige. Derfor er der mange, der vælger at benytte WordPress-softwaren til at oprette hjemmesider, fordi den simpelthen gør det nemt og enkelt at være administrator.

Hvad kan jeg oprette med WordPress?


WordPress er selvfølgelig ikke kun forbeholdt dem, der ønsker at starte en blog eller et website. I dag kan WordPress bruges til at oprette en hvilken som helst type websted, uanset om det er et medlemsskabs-site, en eCommerce butik eller noget helt tredje, du drømmer om.

Som nybegynder kan det være svært at finde rundt i, hvordan man navigerer med WordPress-softwaren. Man behøver ikke at være udvikler eller særlig erfaren indenfor software-udvikling for at benytte WordPress, men det er alligevel en god idé at sætte sig ind i programmet, før man giver sig i kast med det. Det kan man eksempelvis gøre ved at læse WordPressguider, så man får den nødvendige viden om, hvordan man benytter sig af WordPress.

Her kan man bl.a. læse om fordelene ved WordPress.Org og WordPress.com. Hvis det lyder som volapyk i dine ører, så bare rolig, ved at læse de udførlige guides til brug af WordPress, så går der ingen tid, før du har dit eget website oppe at køre.

Hvem bruger WordPress?

Det gode ved WordPress er, at det kan bruges af alle og enhver. Uanset om man er enkeltperson eller en stor virksomhed, så kan WordPress være det ideelle redskab til at oprette et website.

WordPress bruges af langt flere, end man skulle tro, og WordPress’ popularitet skyldes især, at det er en gratis software. Der er mange gode grunde til at benytte sig af WordPress, og da mere end 34% af alle websites bruger WordPress, så er der altså også masser af råd og vejledning at finde på internettet, til hvordan du kommer bedst i gang med WordPress.